WHISKY ON STAGE

Een even grote muzikale rijkdom als het brede smakenpalet van Luc Brewaeys’ geliefde single malt liet zich ontdekken in zijn ‘single malt cyclus’, bestaande uit acht composities voor uiteenlopende bezettingen.

HERMESensemble, ChampdAction en I SOLISTI sloegen de handen in elkaar voor een uniek portretconcert en een karaktervolle trip langs de ‘whisky-werken’. De werken worden gekenmerkt door een pure, hoge energie met een bijzonder rijk klankspectrum.

‘Whisky on Stage’ was een rijk gelaagde smaaksensatie van de meest uiteenlopende thema’s, tempi en spectra. Luister hier naar ‘OBAN’ (1996).

COMPOSERS LAB 2019

OH KUKU, het werk van audiovisueel kunstenaar Sam Billen, die in 2017 afstudeerde aan LUCA School of Arts, C-mine Genk.

Met ervaren componisten George De Decker en Frederik Neyrinck als coaches en de andere deelnemende componisten als klankbord, schreven de composers hun unieke soundtrack, die op het toonmoment door de musici van I SOLISTI gecreëerd werd.

EERSTEKLASCONCERTEN

Een interactief belevingsparcours voor kinderen van het eerste leerjaar door Musica en I SOLISTI, in samenwerking met Concertgebouw Brugge en deSingel Antwerpen.

BEFORE I DIE

Before I Die is een muziektheaterproductie van Kameroperahuis en I SOLISTI Belgian wind ensemble Antwerp en ging in première op Operadagen Rotterdam 2017. Aria's van Madama Butterfly en Norma gaan een dialoog aan met een nieuw geschreven monoloog voor een man.

RESONATING LIGHT

RESONATING LIGHT, een compositie van Wim Henderickx - in een uitvoering door I SOLISTI onder leiding van de componist

ROSSINI'S GEHEIME RECEPT

Anna wil weten hoe dat nu precies gaat: muziek bedenken. In een geheimzinnige ruimte ontmoet ze een echte Maestro van heel lang geleden. Ze sluit vriendschap met de oude man, en samen bedenken ze een muziekverhaal vol liefde, spanning en sensatie.

25 JAAR I SOLISTI in 2013

Een reportage van Canvas naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van het ensemble (toen nog onder de naam I Solisti del Vento) in 2013.

BABEL

Sam Vloemans en Frank Adam heten je welkom in Babel, de stad waar niemand iemand verstaat maar iedereen wel graag iedereen begrijpt. Dat kan dankzij het Babels.