I SOLISTI Belgian wind ensemble Antwerp

 

Kansen geven aan jonge talentvolle artiesten, avontuurlijke en uitdagende projecten alsook creaties en muziektheater gebracht door excellerende musici, vormen een constante in de werking van I SOLISTI Belgian wind ensemble Antwerp. Wat meer dan 30 jaar geleden begon als een traditioneel blazersoctet groeide onder leiding van artistiek directeur en founding father Francis Pollet uit tot een internationaal muziekproductiehuis.

I SOLISTI verenigt topmusici die elk afzonderlijk een stevige reputatie hebben opgebouwd als solist, orkest- of kamermusicus. Een vaste kern van 25 musici wordt uitgebreid of ingeperkt, afhankelijk van het project. Reflecterend op 250 jaar blazers[r]evolutie maakt het ensemble een gevarieerd en kleurrijk spectrum aan originele projecten, gaande van intieme kamermuziek, imposante meesterwerken, creaties en verrassend opera- en muziektheater voor jong en oud tot het ondersteunen van jong musicerend, creërend en componerend talent met I SOLISTI ACADEMY en het publiceren van boeiende opnames. Het ensemble, dat als campusbewoner gehuisvest is in deSingel Internationale Kunstcampus, vervult een unieke plek binnen het Belgische muzieklandschap en wordt structureel gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid.

Sinds augustus 2020 vervoegt componist Frederik Neyrinck vier seizoenen lang het artistieke team van I SOLISTI als Artist in Residence.