Artist in Residence

De komende vier jaar vervoegt componist Frederik Neyrinck het artistieke team van I SOLISTI als Artist in Residence.

De unieke band tussen Frederik en I SOLISTI zorgt al jarenlang voor verschillende mooie creaties. Vorig jaar nog, schreef Frederik de muziek voor Homo Deus Frankenstein, de zintuigenprikkelende voorstelling die we samen met Klarafestival, KOPERGIETERY en makemake produceerden. In januari en februari krijgt u trouwens opnieuw de kans om die voorstelling te zien.

De kruisbestuiving tussen I SOLISTI en Frederik leidde inmiddels tot de succesvolle muziektheaterproductie Landru. En begin volgend jaar brengt I SOLISTI een CD uit met alle werken die Frederik voor het ensemble schreef.

Maar als huiscomponist gaat zijn engagement nog verder; tussendoor kruipt Frederik met zijn opgebouwde expertise in de rol van coach voor onze ACADEMY-initiatieven waaronder Composers Lab en MakerSpace én zal hij deel uitmaken van onze Artistieke Raad waarin hij ons kan adviseren en inspireren, ideeën aanleveren alsook de artistieke programmatie van I SOLISTI mee uitdenken.

Lovende woorden in de pers:
“Decleir vertelt de gruwelhistorie op muziek van Frederik Neyrinck. De Vlaming schreef listige klanken voor vier blazers en twee zangeressen. Soms zijn het ijle vignetten, zoals een gesmoord duet voor trompet en trombone. Soms jagen basklarinet en fagot een strak intermezzo aan. Hoe modern ook, door de noten schemeren consequent de jaren 1910, van Stravinsky tot Folies Bergère.”

Guido van Oorschot – de Volkskrant over Landru

Lovende woorden in de pers:
“De mooiste momenten zijn deze waarop de vier muzikanten (fagottist Francis Pollet, trombonist Bram Fournier, trompettist Simon Van Hoecke en klarinettist Tomonori Takeda) Decleirs spel subtiel ondersteunen, met dank aan Neyrincks doeltreffende compositie die op de juiste momenten dreiging suggereert, troost biedt, ontroert of simpelweg voetstappen suggereert.

Els Van Steenberghe –  Focus Knack over Landru

Eerdere composities van Frederik voor en in opdracht van I SOLISTI:
Eerdere composities van Frederik voor en in opdracht van I SOLISTI: