I SOLISTI YoungStars

Muzikaal hoogbegaafde jongeren krijgen ontplooiingskansen dankzij I SOLISTI YoungStars. Samen met de jongeren en hun omgeving wordt een traject op maat uitgestippeld, waarvoor een hoge dosis motivatie en engagement gevraagd wordt. De YoungStars krijgen een superieure artistieke scholing alsook concertkansen en dit alles onder begeleiding van een ensemblelid van I SOLISTI, die als mentor toegewezen wordt aan de YoungStar. 

Ben je tussen de 10 en 19 jaar jong, heb je talent voor klassieke muziek en koester je grote muzikale dromen, dan is I SOLISTI YoungStars misschien wel iets voor jou!

Wie zijn onze YoungStars?

Op dit moment zijn er 18 YoungStars: Tim Benes (fluit), Lore Lamote (fluit), Paulien Vandenbossche (fluit), Rani Van Wiele (klarinet), Rob Laethem (fagot), Yenthe Muffels (fagot), Jara Van Schaeybroeck (fagot), Hendrik Kuijpers (hoorn), Dorian Scheck (hoorn), Sebastiaan Aerts (trompet), Simon Binon (trompet), Matthias Debrabandere (trompet), Warre Dendievel (trompet), Martijn Vandenbossche (trompet), Yoran Ambroes (trombone), Jorien Jacques (trombone), Thomas Monden (trombone) en Niels Lukkesen (bastuba).

Wie zijn onze mentors?

Lieve Goossens (fluit), Nele Delafonteyne (klarinet), Francis Pollet (fagot), Anthony Devriendt / Diechje Minne (hoorn), Simon Van Hoecke (trompet) en Bram Fournier / Jan Smets (trombone).

© Koen Broos
© Koen Broos
© Koen Broos
© Koen Broos
© Koen Broos
© Koen Broos
© Koen Broos
© Koen Broos

Zo brengen we YoungStars naar het volgende niveau

We stellen een individueel traject op maat samen, rekening houdend met je huidige niveau en jouw ambitie. Dit kan bestaan uit: 

  • groepsgerichte lessen
  • deelname aan I SOLISTI concerten
  • voorbereiding op + ondersteuning bij (buitenlandse) wedstrijden
  • een halfjaarlijks evaluatiemoment om je individueel traject te kunnen bijsturen
  • masterclasses en workshops
  • jaarlijkse I SOLISTI YoungStar concerten

Zes à acht keer per jaar komen alle YoungStars samen voor interessante wokshops en lessen (individueel en kamermuziek), met een aansluitende culturele activiteit. 

Voor wie?

Onze YoungStars zijn gedreven jonge artiesten van 10 tot 19 jaar die barsten van het enthousiasme om hun muzikale carrière verder te ontplooien en aan de zijde van een mentor willen groeien als musicus.

Belangrijke weetjes

 

  • Het YoungStar-traject loopt parallel met de lessen in het deeltijds kunstonderwijs en is geen vervanging. Er is steeds nauw overleg tussen jou, jouw leerkracht in het DKO en jouw mentor binnen I SOLISTI.
  • Onze YoungStars hebben een uitzonderlijk artistiek talent. Aan enkelen onder hen kende het Ministerie van Onderwijs het Topkunstenstatuut toe. Dit is geen voorwaarde om deel te nemen, een stevige dosis ambitie is dat wel.
  • YoungStars is één van de initiatieven binnen I SOLISTI ACADEMY waarmee het ensemble jonge getalenteerde artiesten wil stimuleren en kansen aanbieden voor verdere ontwikkeling van hun talent.

Op het programma:

YoungStars (c) Gonda Cleynhens

Help! De taart staat in brand!

YoungStars (c) Gonda Cleynhens

Nieuwjaarsconcert I SOLISTI YoungStars

Contact

Twijfel je of je in aanmerking komt of heb je vragen over het project of de kandidaatstelling? Aarzel niet ons te contacteren via cindy@isolisti.be.

 

I SOLISTI YoungStars aan het woord

Dorian – 14 jaar
Ik kijk er enorm naar uit om samen met Anthony te musiceren. Ook wil ik de andere jongeren beter leren kennen omdat zij mij nog meer zin geven om muziek te maken.

Warre – 13 jaar
Ik vind het geweldig dat ik trompetles kan krijgen van een docent uit het conservatorium. Hij leert me niet alleen hoe ik mijn werken technisch goed kan spelen, hij leert mij ook veel over muzikaliteit. Daarbij is hij ook nog heel enthousiast en sympathiek. Ook zie ik er naar uit om kamermuziek te doen met Dorian en de koperdocenten.