I SOLISTI YoungStars

I SOLISTI YoungStars biedt een op maat gesneden coachingstraject van I SOLISTI voor uitzonderlijk getalenteerde jonge musici. Door hen professioneel en artistiek te ondersteunen en concertkansen aan te bieden, wil I SOLISTI deze preprofessionele musici een duwtje in de rug geven om zich verder te ontplooien. 

Ben je tussen de 10 en 18 jaar jong, heb je talent voor klassieke muziek en koester je grote muzikale dromen, dan is I SOLISTI YoungStars misschien wel iets voor jou!

Zo brengen we YoungStars naar het volgende niveau

We stellen een individueel traject op maat samen, rekening houdend met je huidige niveau en jouw ambitie. Dit kan bestaan uit: 

 • individuele lessen
 • deelname aan I SOLISTI concerten
 • voorbereiding op + ondersteuning bij (buitenlandse) wedstrijden
 • een halfjaarlijks evaluatiemoment om je individueel traject te kunnen bijsturen
 • masterclasses en workshops
 • jaarlijkse I SOLISTI YoungStar concerten

Zes à acht keer per jaar komen alle YoungStars samen voor interessante wokshops en lessen (individueel en kamermuziek), met een aansluitende culturele activiteit. 

Voor wie?

Onze YoungStars zijn gedreven jonge artiesten tussen 10 en 18 jaar die barsten van het enthousiasme om hun muzikale carrière verder te ontplooien en aan de zijde van een mentor willen groeien als musicus.

Belangrijke weetjes

 • Het YoungStar-traject loopt parallel met de lessen in het deeltijds kunstonderwijs of (jong-)conservatorium en is geen vervanging. Er is steeds nauw overleg tussen jou, je leerkracht in het DKO en je mentor binnen I SOLISTI.
 • Onze YoungStars hebben een uitzonderlijk artistiek talent. Aan enkelen onder hen kende het Ministerie van Onderwijs het Topkunstenstatuut toe. Dit is geen voorwaarde om deel te nemen, een stevige dosis ambitie is dat wel.

Aanmelden en deelnemen

Schrijf je vóór 12 mei 2019 in voor auditie op zondag 26 mei 2019 in deSingel (Antwerpen) via onderstaande knop.

De audities zullen plaatsvinden in de namiddag vanaf 14u00. Zodra we je inschrijving ontvangen hebben, leggen we samen met de jury de puzzel en laten we je het exacte uur waarop je verwacht wordt weten. Voorlopig houd je best de hele namiddag vrij.

Na de auditie krijg je de kans de huidige YoungStars live aan het werk te horen.

Wat verwachten we van jou op de auditie? 

 • Je speelt een programma van 15 minuten met minstens 2 contrasterende werken
 • Je speelt minstens 1 werk met begeleiding van een ander instrument
 • Je voorziet zelf je eigen begeleider

Twijfel je of je in aanmerking kan komen of heb je vragen over het project of de kandidaatstelling? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en stuur een mailtje naar cindy@isolisti.be

I SOLISTI YoungStars aan het woord

Balder – 17 jaar

De I SOLISTI ACADEMY creëert een ruimte waarin ik de kans krijg volop te groeien en te werken aan de uitbouw van mijn muzikale én creatieve skills.

Jappe – 14 jaar
Dankzij mijn mentor bij I SOLISTI kon ik dit jaar naar Amsterdam en Basel voor masterclasses bij Gustavo Nuñez en Sergio Azzolini. Ik was overrompeld van geluk.

Dorian – 12 jaar
Ik kijk er enorm naar uit om samen met Anthony te musiceren. Ook wil ik de andere jongeren beter leren kennen omdat zij mij nog meer zin geven om muziek te maken.

Warre – 11 jaar
Ik vind het geweldig dat ik trompetles kan krijgen van een docent uit het conservatorium. Hij leert me niet alleen hoe ik mijn werken technisch goed kan spelen, hij leert mij ook veel over muzikaliteit. Daarbij is hij ook nog heel enthousiast en sympathiek. Ook zie ik er naar uit om kamermuziek te doen met Dorian en de koperdocenten.

Contact

Twijfel je of je in aanmerking komt of heb je vragen over het project of de kandidaatstelling? Aarzel niet ons te contacteren via cindy@isolisti.be.

DOWNLOADS

Folder