YoungStars

I SOLISTI YoungStars is een coachingstraject van I SOLISTI voor uitzonderlijk getalenteerde musici tussen de 10 en 18 jaar jong. Als een van de initiatieven binnen I SOLISTI ACADEMY wil YoungStars jonge getalenteerde artiesten stimuleren om zich verder te ontplooien door uitvoeringsmogelijkheden en ontwikkelingskansen aan te bieden. 

Zo brengen we YoungStars naar het volgende niveau

We stellen een individueel traject op maat samen, rekening houdend met je huidige niveau en jouw ambitie. Dit kan bestaan uit: 

  • individuele lessen
  • deelname aan I SOLISTI concerten
  • voorbereiding op + ondersteuning bij (buitenlandse) wedstrijden
  • een halfjaarlijks evaluatiemoment om je individueel traject te kunnen bijsturen
  • masterclasses en workshops
  • jaarlijkse I SOLISTI YoungStar concerten

Zes à acht keer per jaar komen alle YoungStars samen voor interessante wokshops en lessen (individueel en kamermuziek), met een aansluitende culturele activiteit. 

Voor wie?

Onze YoungStars zijn gedreven jonge artiesten die barsten van het enthousiasme om hun muzikale carrière verder te ontplooien en aan de zijde van een mentor willen groeien als musicus.

Belangrijke weetjes

  • Het YoungStar-traject loopt parallel met de lessen in het deeltijds kunstonderwijs of (jong-)conservatorium en is geen vervanging. Er is steeds nauw overleg tussen jou, je leerkracht in het DKO en je mentor binnen I SOLISTI.
  • Onze YoungStars hebben een uitzonderlijk artistiek talent. Aan enkelen onder hen kende het Ministerie van Onderwijs het Topkunstenstatuut toe. Dit is geen voorwaarde om deel te nemen, een stevige dosis ambitie is dat wel.

Huidige YoungStars aan het woord

Balder Dendievel – 16 jaar
De I SOLISTI ACADEMY creëert een ruimte waarin ik de kans krijg volop te groeien en te werken aan de uitbouw van mijn muzikale én creatieve skills.

Jappe Dendievel – 13 jaar
Dankzij mijn mentor bij I SOLISTI kon ik dit jaar naar Amsterdam en Basel voor masterclasses bij Gustavo Nuñez en Sergio Azzolini. Ik was overrompeld van geluk.

Dorian Scheck – 11 jaar
Ik kijk er enorm naar uit om samen met Anthony te musiceren. Ook wil ik de andere jongeren beter leren kennen omdat zij mij nog meer zin geven om muziek te maken.

 

Aanmelden en deelnemen

Nieuwe data om te auditeren volgen nog in het voorjaar 2019. Heb je toch nu al interesse? Stuur een mail naar cindy@isolisti.be.

Contact

Twijfel je of je in aanmerking komt of heb je vragen over het project of de kandidaatstelling? Aarzel niet ons te contacteren via cindy@isolisti.be.

DOWNLOADS

Folder