YOUNG COMPOSERS LAB

I SOLISTI Young Composers Lab daagt jonge componisten een hele week uit nieuwe muziek te componeren op beeld. Onder intensieve begeleiding van ervaren componisten als coaches, schrijf je je eigen soudtrack voor een stille kortfilm. Tijdens werksessies verklankt
I SOLISTI de nieuwe composities.

Dit jaar zullen we een nieuwe editie organiseren van het I SOLISTI Young Composerslab. We voorzien zoals gewoonlijk ook een publiek toonmoment van alle composities, vertolkt door I SOLISTI. De data van dit jaar volgt nog.

Wat biedt Young Composers Lab?

  • intensieve begeleiding door ervaren componisten als coaches
  • repetities en werksessies met musici van I SOLISTI en dirigent
  • een live-opname van jouw soundtrack, die je naderhand kan gebruiken voor je portfolio

De mogelijkheid bestaat dat jouw compositie nadien wordt opgenomen in de programmatie van I SOLISTI tijdens een van de volgende seizoenen.

Voor wie?

We richten ons in de eerste plaats tot studenten compositie en jonge componisten die maximaal ± 5 jaar afgestudeerd zijn. Om de kwaliteit van de begeleiding te kunnen garanderen, kunnen ongeveer 8 componisten deelnemen aan het Young Composers Lab.

Verloop van Young Composers Lab

Bij de aanmelding kies je een filmpje uit de keuzelijst (zie downloads hieronder). Om geselecteerd te worden stuur je een kort fragment in (2 minuten). Na selectie en bevestiging van jouw deelname werk je zelfstandig verder aan jouw score en zorg je ervoor dat de score grotendeels klaar is tegen de start van de masterclassweek.

Tijdens YOUNG COMPOSERS LAB verfijn je jouw filmscore tot in de kleinste details op basis van de feedback van jouw coaches en de musici. Alle deelnemers werken naar een publiek toonmoment toe waarop alle composities live worden gespeeld door
I SOLISTI.

Aanmelden en deelnemen

Binnenkort kan je weer deelnemen aan een nieuwe editie van Young Composers Lab. We maken tijdig alle informatie bekend!

Coaches

Alain Craens

Alain Craens doceert compositie en muziekschriftuur aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en is er artistiek directeur. Hij is laureaat van enkele compositie wedstrijden en werd genomineerd voor de “Sabam Awards” 2017.  Ook is hij is een veel gevraagd jurylid op compositiewedstrijden en festivals. Alain Craens schreef werken voor o.a. het Nationaal Orkest van België, I SOLISTI, Vlaams Sinfonietta, het Internationaal Muziekfestival voor de Jeugd Neerpelt, en vele andere. Muziek componeren bij stille films (opdracht Nationaal Orkest België) is een uitdaging voor de componist om oud en nieuw, taal en muziek, verteller en verhaal te verzoenen.

Daan Janssens

Daan Janssens is sinds 2007 verbonden aan het Gentse conservatorium waar hij compositie en orkestratie doceert. Als componist werkte hij samen met solisten en ensembles uit binnen- en buitenland: het Spectra Ensemble, I SOLISTI, Brussels Philharmonic, het Gulbenkian Orkest Lissabon, Ensemble Intercontemporain, Jan Michiels, Luigi Gaggero… Sinds 2008 werkt hij intens samen met het Gentse productiehuis LOD, voor wie hij tot nu toe twee opera’s schreef: Les Aveugles (2011) en Menuet (2017). Onder zijn toekomstige projecten vinden we onder meer een nieuwe soundtrack voor de Japanse stille film A Page of Madness (1926), in samenwerking met Revue Blanche en Centre Henri Pousseur (Luik).

Contact

Aarzel niet ons te contacteren als nog vragen hebt:

cindy@isolisti.be

YOUNG COMPOSERS LAB wordt geproduceerd door I SOLISTI en deSingel, in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

DOWNLOADS

Folder
isolist_YoungComposersLab_A5_online1

Filmpjes (opent niet in Mozilla Firefox, gebruik een ander browser aub)