I SOLISTI MakerSpace

MakerSpace is een driejarig traject voor talentvolle en vindingrijke makers met ambitie. Onder de vleugels van I SOLISTI zoeken zij hun eigen artistieke stem. In dit ontwikkelingsproces prikkelen we de creativiteit van de artiest en worden experiment en innovatie gestimuleerd. MakerSpace biedt niet alleen op artistiek vlak, maar ook zakelijk en organisatorisch vele mogelijkheden tot ontwikkeling, afhankelijk van de behoefte en en persoonlijke accenten die de artiest wil leggen.

MakerSpace is een van de trajecten van I SOLISTI ACADEMY, waarmee het ensemble kansen creëert voor jonge talentvolle musici, makers en componisten.

Wie zijn onze Jonge Makers?

Toon Quanten (°1982) speelde professioneel klarinet/basklarinet bij o.a. de Munt, SPECTRA, HERMESensemble, Terra Nova Collective. Naast verschillende samenwerkingen, creëerde hij als solo-performer Toon beweegt (2015), Toon op Toon (2018), Not a walk in the park (2019) – zie toonquanten.be. Hij heeft een passie voor meubelontwerp en houtbewerking, voor creatie en experiment van o.a. een rietbinder, media voor publieksinteractie, en momenteel een harmonium. Toon is muzikant en performer, architect en ensceneerder, (hout)bouwer en technicus. Door deze unieke combinatie weet hij mensen te raken door muziek, voert ze mee in zijn performances, doet ze geloven en dromen met zijn enscenering, laat ze ervaren en beleven of (mee)sturen en (co)creëren via zijn technisch vakmanschap.

www.toonquanten.be

Jasper Charlet (°1997) is (contra)fagottist, componist en arrangeur. Als kind volgde hij fagotles bij Geert Philips en nam hij later ook AMT op bij Stefan Van Puymbroeck. Op zestienjarige leeftijd vatte hij zijn hogere studies aan in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, waar hij bij Francis Pollet (fagot), Filip Neyens (contrafagot), Wim Henderickx, Alain Craens en Luc Van Hove (compositie) studeert. Als componist en arrangeur heeft hij reeds samengewerkt met ensembles zoals I Solisti en Night of the Proms. Het openingsdeel van zijn fagotconcertino werd in 2017 uitgevoerd door het Antwerp Symphony Orchestra met Oliver Engels als solist als deel van SoundMine, een jaarlijkse compositiestage. In 2019 schreef hij muziek voor de productie Mars om de macht (te verspelen) van I SOLISTI en Jan Decleir die doorheen Vlaanderen en Nederland toerde. Buiten zijn formele studies heeft hij voor compositie ook lessen gevolgd bij onder meer George De Decker, Jeroen D’hoe, Diederik Glorieux, Daan Janssens en Frederik Neyrinck.

Op het MakerSpaceprogramma: