I SOLISTI COMPOSERS LAB: ANIMATIEFILM

ma 19 > za 24 augustus 2019, C-mine Genk

I SOLISTI Composers Lab wil jonge componisten vrij laten experimenteren met  componeren op beeld. In 2019 is animatiefilm de uitdaging.

We exploreren het werk van audiovisueel kunstenaar Sam Billen, die in 2017 als animatiefilmmaker afstudeerde aan LUCA School of Arts, C-mine Genk. Met ervaren componisten George De Decker en Frederik Neyrinck als coaches en de muzikanten en de andere deelnemende componisten als klankbord, schrijf je jouw unieke soundtrack, die op het toonmoment door de musici van I SOLISTI gecreëerd zal worden. Ook tijdens de week krijg je de volledige medewerking van het ensemble om je work in progress mee vorm te geven.  

©Sam Billen

Wat biedt het Composers Lab?

 

  • intensieve begeleiding door ervaren componisten als coaches
  • repetities en werksessies met musici van I SOLISTI en dirigent
  • een live-opname van jouw soundtrack, die je naderhand kan gebruiken voor je portfolio

De mogelijkheid bestaat dat jouw compositie nadien wordt opgenomen in de programmatie van I SOLISTI tijdens één van de volgende seizoenen.

Voor wie?

 

We richten ons in de eerste plaats tot studenten compositie en jonge componisten die maximaal ± 5 jaar afgestudeerd zijn. Om de kwaliteit van de begeleiding te kunnen garanderen, kunnen ongeveer 8 componisten deelnemen aan het Young Composers Lab.

Wie zijn de coaches?

George De Decker studeerde piano en compositie aan de Koninklijke Conservatoria van Antwerpen en Brussel, orkestdirectie aan het Lemmensinstituut Leuven en elektronische muziek aan het IPEM in Gent. Hij is klankkunstenaar en beeldend kunstenaar. De composities van George De Decker reiken van solistische en symfonische werken over klankinstallaties tot muziek voor film, documentaires, televisie, theater en dans. Hij heeft een eigen ensemble “SP!TSBERGEN.” met 5 jonge gedreven muzikanten.

Klank en beeld beïnvloeden elkaar steeds in het oeuvre van George De Decker. Hij schildert monumentale doeken in een abstracte beeldtaal met een sober coloriet. Hij maakt ook video en klank installaties, waarin hij tegelijk als beeldend- en klankkunstenaar zijn verhaal vertelt.

www.georgededecker.be 

Frederik Neyrinck studeerde piano en compositie in Brussel, Stuttgart en Graz bij Piet Kuijken (piano), Jan Van Landeghem, Marco Stroppa en Clemens Gadenstätter (compositie). Hij werkte samen met diverse Belgische en internationale orkesten, ensembles en muzikanten/theatermakers.

In 2017-2018 was hij seizoenscomponist in het Concertgebouw Brugge waar hij o.a. het concertstadsparcours “Take Out Obrecht” organiseerde. Voor LOD muziektheater creëerde hij in 2018 mee de muziektheatervoorstelling “Zolang hij niet zichzelve kent” (met Josse De Pauw, Koenraad Tinel, Lieselot De Wilde en SPECTRA). In november volgde de opera “i c o n” (met Atelier Bildraum, Sabryna Pierre, Asko|Schönberg, Lieselot De Wilde en Tibo Vandenborre).

www.frederikneyrinck.be

Verloop van het Composers Lab

Bij je aanmelding stuur je twee composities voor verschillende bezettingen in, waarvan minstens één voor ensemble. Na selectie en bevestiging van jouw deelname, bezorgen we je het beeldmateriaal waarmee je aan de slag kan. Je werkt zelfstandig aan de score, die klaar is voor de start van de cursus, De maximumbezetting waarvoor je schrijft is: fluit, hobo, klarinet, fagot, hoorn, trompet, trombone, percussie, cello, contrabas (telkens één speler per instrument).

Tijdens het Composers Lab van 19 tot 24 augustus krijg je de kans om samen met de coaches en de musici van I SOLISTI je score verder uit te werken, Tevens werken we toe naar het publieke toonmoment op zaterdag, waar je compositie uitgevoerd zal worden, samen met de beelden van Sam Billen. 

Aanmelden en deelnemen

Deadline 22.04.2019
Begin mei laten we je weten of je geselecteerd bent.

Deelnameprijs €300 (exclusief maaltijden)
€400 (inclusief catering: 12 maaltijden)

De deelnameprijs is zonder overnachting. We kunnen je wel helpen een slaapplek te vinden.

Om je geldig aan te melden:

  • bezorg je ons tijdig het onderstaande inschrijvingsformulier
  • stuur je vóór 22.04.2019 twee composities in voor verschillende bezettingen, waarvan minstens één voor ensemble.

Contact

Aarzel niet ons te contacteren als nog vragen hebt:

cindy@isolisti.be

I SOLISTI Composers Lab wordt georganiseerd door I SOLISTI in samenwerking met C-mine Genk en
B-Classic.