I SOLISTI ACADEMY

Het begeleiden, ondersteunen en motiveren van jong talent is één van de kernactiviteiten van het ensemble. I SOLISTI ACADEMY ontplooit zich in vier concrete platforms: YoungStars, NextGeneration Artist, MakerSpace en Composers Lab. In alle vier de trajecten gaat het om kansen creëren en wil I SOLISTI jonge talentvolle musici, makers en componisten enthousiasmeren en inspireren. Voldoende tijd en ruimte om jezelf te ontwikkelen en een eigen artistieke stem te vinden, zijn belangrijke voorwaarde voor succes.

YoungStars

Traject op maat voor getalenteerde tieners

Interesse in een auditie? Laat het ons weten!

I SOLISTI wil kansen creëren voor muzikaal hoogbegaafde tieners en hen stimuleren om zich verder te ontplooien. Samen met de jongeren en hun omgeving wordt een traject op maat uitgestippeld. Onder begeleiding van hun mentor schrijven de tieners op een ongeremde manier hun eigen verhaal.

NextGeneration Artist

Titel voor beloftevolle musici die I SOLISTI toekent

Za 13 → Wo 17 februari 2021   

I SOLISTI verleent de titel NextGeneration Artist aan jonge, beloftevolle blazers met solistische ambitie. Het ensemble biedt hen maatwerkbegeleiding om de laatste stap van aankomend talent naar internationaal ondernemend en professioneel musicus te overbruggen. 

MakerSpace Kortfilm

Traject op maat voor getalenteerde jonge makers

Za 13 → Wo 17 februari 2021   

Met MakerSpace wil I SOLISTI gepassioneerde jonge makers ondersteunen en hen volop kansen aanbieden. De focus ligt op ontwikkeling, experiment en innovatie. Op die manier wil I SOLISTI beginnende kunstenaars helpen hun persoonlijke artistieke signatuur te vinden en een wezenlijk verschil maken in hun creatieve denken.

Composers Lab Kortfilm

Jaarlijkse masterclass componeren

 

Composers Lab is een jaarlijks terugkerende cursus voor jonge componisten. Ze worden uitgedaagd om muzikale mogelijkheden voor het visuele medium te exploreren. Tien professionele I SOLISTI-musici gooien zich in het experiment en zijn de hele cursusweek beschikbaar om samen met hen muzikaal materiaal te onderzoeken en creëren. De deelnemers worden gecoacht door internationale componisten met bewezen trackrecord, alsook een dirigent om het ensemble te leiden. Onder hun artistieke begeleiding, schrijven de deelnemers aan hun unieke soundtrack die telkens tijdens een publieke showcase op het einde van de week wordt gecreëerd.

Lees hier hoe je zelf ook een I SOLISTI YoungStar kan worden en meld je aan voor de auditie.

Lees hier meer over onze NextGeneration Artist.

Ontdek hier meer over ons MakerSpacetraject.

Klik hier voor meer info over de aankomende editie van Composers Lab.