I SOLISTI ACADEMY

Met I SOLISTI ACADEMY begeleiden we de sterren van morgen reeds vandaag. We richten ons tot verschillende doelgroepen, zoals uitzonderlijk getalenteerde tieners, straffe preprofessionelen of jonge componisten die hun weg zoeken in het landschap en bieden elk van hen een traject op maat.

YOUNGSTARS

Traject op maat voor getalenteerde tieners
Interesse in een auditie? Kom eens langs op een YoungStar – zondag!

I SOLISTI wil kansen creëren voor muzikaal hoogbegaafde tieners en wil hen stimuleren om zich verder te ontplooien. Samen met de jongeren en hun omgeving (ouders, leraars in het deeltijds kunstonderwijs, …) wordt een traject op maat uitgestippeld. Onder begeleiding van hun mentor schrijven de tieners op een ongeremde manier hun eigen verhaal. Van de I SOLISTI Academy krijgen ze muzikale en artistieke begeleiding, alsook de nodige zakelijke en organisatorische ondersteuning.

Er zijn een zeer beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze vorm van begeleiding. Naast bewezen talent vragen we een hoge dosis motivatie en engagement van de jongere en zijn ouders.

Lees hier hoe je zelf ook een I SOLISTI YoungStar kan worden en meld je aan voor de auditie.

 

YOUNG COMPOSERS LAB

Componeer je eigen muziek op stille film
Nieuwe data volgen nog!I SOLISTI Young Composers Lab daagt jonge componisten een hele week uit nieuwe muziek te componeren op beeld. Onder intensieve begeleiding van ervaren componisten als coaches, schrijf je je eigen soundtrack voor een stille kortfilm. Tijdens werksessies verklankt I SOLISTI de nieuwe composities. Op zaterdagavond voorzien we als afsluiting een publiek toonmoment van alle composities met film, vertolkt door I SOLISTI.

Op deze pagina lees je hoe je kan inschrijven en kans maken om erbij te horen.