I SOLISTI ACADEMY

Met I SOLISTI ACADEMY creëert het ensemble kansen voor jonge talentvolle musici, makers en componisten. Het ontdekken, het coachen, en het ontwikkelen van artistiek talent staat centraal. Voldoende tijd en ruimte om de eigen artistieke stem te vinden is een belangrijke voorwaarde voor succes. Voor de verschillende doelgroepen heeft I SOLISTI ACADEMY een eigen aanbod. 

YOUNGSTARS

Traject op maat voor getalenteerde tieners

Interesse in een auditie? Laat het ons weten!

 

I SOLISTI wil kansen creëren voor muzikaal hoogbegaafde tieners en wil hen stimuleren om zich verder te ontplooien. Samen met de jongeren en hun omgeving (ouders, leraars in het deeltijds kunstonderwijs, …) wordt een traject op maat uitgestippeld. Onder begeleiding van hun mentor schrijven de tieners op een ongeremde manier hun eigen verhaal. Van de I SOLISTI Academy krijgen ze muzikale en artistieke begeleiding, alsook de nodige zakelijke en organisatorische ondersteuning.

Er zijn een zeer beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze vorm van begeleiding. Naast bewezen talent vragen we een hoge dosis motivatie en engagement van de jongere en zijn ouders.

Lees hier hoe je zelf ook een I SOLISTI YoungStar kan worden en meld je aan voor de auditie.

I SOLISTI MakerSpace

MakerSpace is een driejarig I SOLISTI-traject voor talentvolle en vindingrijke kunstenaars met ambitie die aan het begin van hun carrière staan. I SOLISTI wil met dit parcours gepassioneerde jonge makers ondersteunen en hen volop ontwikkelingskansen aanbieden. 

We willen ze wegwijs maken in de creatieve en competitieve wereld die de kunsten-sector is. Zo krijgen zij mogelijkheden om zich op verschillende vlakken te ontwikkelen, afhankelijk van behoeften en eigen leerdoelen: artistieke concepten bedenken, organiseren en ze ook uitvoeren; vakmanschap ontwikkelen; coaching verkrijgen; assisteren bij I SOLISTI producties; netwerken uitbouwen; organisatorische of administratieve know-how aanscherpen en meer.

I SOLISTI MakerSpace biedt een leerproces waarin je mag vallen en met de vergaarde kennis en ervaring weer kan opstaan. De focus ligt op ontwikkeling, experiment en innovatie en dit onder de vleugels van een professioneel topensemble. Op die manier wil I SOLISTI jonge makers helpen  om een wezenlijk verschil te maken in hun artistieke en creatieve denken en hun persoonlijke artistieke signatuur te vinden.

 

 

 

 

 

 

COMPOSERS LAB KORTFILM

Componeren op beeld

Za 13 → Wo 17 februari 2021   

 

I SOLISTI Composers Lab wil componisten vrij laten experimenteren met componeren op beeld. 

Ook tijdens de derde editie van het Composers Lab exploreren we film en beeld. Je schrijft jouw unieke soundtrack, die tijdens een publieke showcase op het einde van de week wordt gecreëerd. De ervaren componisten Mathias Coppens, Daan Janssens en Frederik Neyrinck zijn de coaches, met de musici van I SOLISTI en de andere deelnemende componisten als klankbord. De hele week krijg je de volledige medewerking van het ensemble om je work in progress mee vorm te geven.

Klik hier voor meer info over het nieuwe seizoen van Composers Lab!