I SOLISTI ACADEMY

Met I SOLISTI ACADEMY begeleiden we de sterren van morgen reeds vandaag. We richten ons tot verschillende doelgroepen, zoals uitzonderlijk getalenteerde tieners, straffe preprofessionelen of jonge componisten die hun weg zoeken in het landschap en bieden elk van hen een traject op maat.

YOUNGSTARS

Traject op maat voor getalenteerde tieners

Interesse in een auditie? Laat het ons weten!

 

I SOLISTI wil kansen creëren voor muzikaal hoogbegaafde tieners en wil hen stimuleren om zich verder te ontplooien. Samen met de jongeren en hun omgeving (ouders, leraars in het deeltijds kunstonderwijs, …) wordt een traject op maat uitgestippeld. Onder begeleiding van hun mentor schrijven de tieners op een ongeremde manier hun eigen verhaal. Van de I SOLISTI Academy krijgen ze muzikale en artistieke begeleiding, alsook de nodige zakelijke en organisatorische ondersteuning.

Er zijn een zeer beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze vorm van begeleiding. Naast bewezen talent vragen we een hoge dosis motivatie en engagement van de jongere en zijn ouders.

Lees hier hoe je zelf ook een I SOLISTI YoungStar kan worden en meld je aan voor de auditie.

 

 

COMPOSERS LAB ANIMATIEFILM

Componeren op beeld

 Ma 19 → Za 24 Augustus 2019

 

I SOLISTI Composers Lab wil componisten vrij laten experimenteren met componeren op beeld. In 2019 is animatiefilm de uitdaging.

We exploreren het werk van audiovisueel kunstenaar Sam Billen, die in 2017 afstudeerde aan LUCA School of Arts, C-mine Genk.  Met ervaren componisten George De Decker en Frederik Neyrinck als coaches en de muzikanten en de andere deelnemende componisten als klankbord, schrijf je jouw unieke soundtrack, die op het toonmoment door de musici van I SOLISTI gecreëerd zal worden. Ook tijdens de week krijg je de volledige medewerking van het ensemble om je work in progress mee vorm te geven.  

Kom hier meer over I SOLISTI Composers Lab te weten en meld je aan via het inschrijvingsformulier.